Online bingo

För den som är intresserad av att prova på onlinebingo finns det för oss svenskar en mängd alternativ att välja mellan. Då bingohallarna nu tappar publik har många bingosugna vänt sig till nätet och driftiga entreprenörer har inte varit sena att svara. Därför har du som svensk fördelen att kunna välja mellan många olika bingorum som direkt vänder sig till svenska bingospelare, och gör sitt bästa för verka inom den speciella svenska bingokulturen. Det betyder dock inte att alla svenska bingosajter är likadana. Beroende på vad du har för krav och förväntningar är det högst sannolikt att du kan hitta något som passar just dig.

Onlinebingo kan, teoretiskt sett, gå mycket snabbare än livebingo. Vissa är inte så intresserade av det som sker runtomkring brickan, som den sociala delen av spelandet, och föredrar att det går undan. Du som bara spelar för att vinna föredrar säkert den typen av spel, och i dessa kan du också vanligen säga åt datorn att markera när ett av dina nummer dras automatiskt. Du behöver alltså inte göra någonting, bara vänta och se om du har vunnit. Många kanske tycker att det här låter som en meningslös form av bingo, som missar hela poängen med spelet. Men om någon finner nöje i detta, varför klaga? För det finns verkligen alternativ för den som är intresserad av något som mer liknar levande bingo.

De flesta bingorum erbjuder långsammare spel, där interaktion med medspelarna är en viktig del av helheten. Livade chattrum där prat, skratt och olika sidospel förekommer är nästintill standard. Även om du själv föredrar att vara tyst som en mus, så kan det vara trevligt att se på när andra pratar. Det är ju så i verkliga livet också – det finns de som pratar, och de som föredrar att lyssna.

Precis som andra spelsajter erbjuder bingorum vanligtvis olika bonusar. Dessa kan ta lite olika skepnad men en vanlig bingobonus matchar din första insättning upp till ett visst belopp. Sätter du in 100 kronor så får du 100 extra att spela för. En annan vanlig variant är att du får en viss specifik summa, oavsett hur mycket eller lite du sätter in. Ett tredje alternativ är att du som ny spelare erbjuds ett antal gratisspel. De flesta bonusar kommer dock med villkor av olika slag, och det kan vara en god idé att verkligen läsa igenom det finstilta i erbjudandet.